Qnisko napisał(a):Możecie polecić jakiś warsztat w Warszawie lub w okolicach co by zrobił ten rozrząd dobrze i nie oskubał mnie za bardzo
Qnisko napisał(a):Możecie polecić jakiś warsztat w Warszawie lub w okolicach co by zrobił ten rozrząd dobrze i nie oskubał mnie za bardzo
Qnisko napisał(a):Dzięki za podpowiedzi Zaczynamy sprawdzanie namiarów
delanela napisał(a):Trzeba jedną rzecz uporządkować.
Fabryczny rozrząd czeto wytrzymuje tyle ile powinien, ale wpływ ma na to pare czynników - lata użytkowania, oraz styl jazdy kierowcy.
Bo jeśli rozrząd ma 10 lat to nawet przy 40 tysiącach może stanąć napinacz czy pęknąć pasek, tak samo jeśli ktoś wtedy jeździ dosyć ostro to słaby pasek może puscić.
W 1.1 i 1.2 o ile dobrze pamiętam jest bezkolizyjny więc motor cały w razie zerwania.
Co do częstotliwości - ja proponuje zachować ok 80 tysięcy w przypadku markowych i 50-60 tys w przypadku mniej znanych firm.
Mowa oczywiście o pasku i rolce - bo pompa z reguły zaczyna ciec, nie staje od razu, i wytrzymuje często bez problemu ok 150-250 tys km.
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości