telefonik dla mnie :)

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

telefonik dla mnie :)

Numer postu:#1  Postprzez Wiesław90 » Pt 20:57, 18 mar 2011

Chciałem was zapytać co sądzicie o telefonie Nokia n8 ponieważ przysługuje mi wymiana i zastanawiam się nad nim , jak na razie jedynym minusem jest dopłata ale po prostu nie chce mieć czegoś gorszego od tego co mam .
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
Wiesław90
Wymiatacz

Panda: 1.1 =)

Numer postu:#2  Postprzez JDK » Pt 21:00, 18 mar 2011

apropo gorszego od tego co masz to ostatnio szukałem :D i stwierdziłem że nie zmieniam jeszcze telefonu ;) bo w porownaniu do tego co mamy to sa telefony nowsze poprostu a funkcji nie przybylo. Nokia n8 wedlug mnie to dobry telefon :) ale ja teraz bede szukał osobiscie czegos z qwerty i dotykiem, typu nokia c6 :)
JDK
Klubowicz na emeryturze

Panda: Była Biała, Był Sunny, Było Cc 1.2, Było Bmw e36 coupe Jest Sej 1.4 16v 6 speed
Imię: Jędrek

Numer postu:#3  Postprzez Andrew-Buj » N 21:59, 20 mar 2011

Witam.Sam rozglądam się za dobrym telefonem.W tej chwili modne są telefony typu smartfon.Telefony Nokia są wyposażane w system Symbian w starszych generacjach tego systemu telefon często się wieszał i był wolny.W Symbianie 3 poprawiono wiele ale są tacy którzy mówią że to dalej Symbian.Kolega posiada Nokię N8 i od miesiąca i chodzi super.Radzi aby telefonu nie zapchać i będzie O.K.Ja zdecyduję się na coś z procesorem 1 GHz czyli HTC Desire HD (wielki) lub Samsung I9000 lub poczekam na Sony-Ericsson XPERIA Pro.A dlaczego takie modele wszystkie posiadają 1GHz,system Android.Bawiłem się HTC szybkość tego telefonu jest niesamowita. Kolega posiada nawigację za 1100 złotych z zainstalowaną AutoMapą.Na telefonie ten sam program uruchamia się szybciej o około 5-10 sekund a łączenie się z satelitą błyskawiczne.Telefon jest duży.Wszystko zależy od ciebie do czego służy ci telefon.Aha fajna jest też Nokia E7 ale koszty zakupu to kosmos na razie.Pozdrawiam :wink:
Andrew-Buj
Świeżak

Panda: 1.2 Dynamic Guacamole 2004

Numer postu:#4  Postprzez w5minut_pl » Pn 0:12, 21 mar 2011

Andrew-Buj napisał(a):Na telefonie ten sam program uruchamia się szybciej o około 5-10 sekund a łączenie się z satelitą błyskawiczne.

Mam nokie na symbianie i jest strasznie wolna. Tyle że procek lata na 434MHz. Nawigacja bez wspomagania siecią, poza budynkiem startuje 5 minut. Zdecydowałem się na nią bo w telefonie ma aparat który robi wyrażne zdjęcia z bardzo bliskiej odległości, ale dziś już bym jej nie wziął.
Wczesniej mialem samsunga i byłem prawie zadowolony. Tyle że on był bez wodotrysków.
w5minut_pl
Bywalec

Panda: 1,1 razy 2
Imię: Andrzej

Numer postu:#5  Postprzez Wiesław90 » Pn 0:39, 21 mar 2011

a co powiecie na temat Motoroli Defy ?? ktoś używał wie jak to gra w sensie jaki dźwięk . Osobiście bardzo polubiłem symbiana i darmową navi od nokii dlatego rozglądam sie w nokiach ,średnio przemawia do mnie android tym bardziej żę on lubi się co chwile łączyć z netem. Wiem wiem , można to wyłączyć ale jednak problemy są z netem bo nie zawsze sie korzysta z wifi.
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#6  Postprzez w5minut_pl » Pn 0:47, 21 mar 2011

Wiesław90 napisał(a):średnio przemawia do mnie android tym bardziej żę on lubi się co chwile łączyć z netem. Wiem wiem , można to wyłączyć ale jednak problemy są z netem bo nie zawsze sie korzysta z wifi.

Chwila nieuwagi i nokia na symbianie zaktualizowała mi się za drobne 70 zł. Teraz już nie mam netu w telefonie, :(
No chyba że przez wifi.
w5minut_pl
Bywalec

Numer postu:#7  Postprzez Wiesław90 » Pn 0:52, 21 mar 2011

ja przezornie mam na stałe wykupiony pakiet 50mb na neta :) no i też czytam ostrzeżenia jak pisze że zaleca sie połączenie przez wifi ze względu na wielkość pobieranej aktualizacja
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#8  Postprzez w5minut_pl » Pn 16:51, 21 mar 2011

Wiesław90 napisał(a): no i też czytam ostrzeżenia

Delikatnie mówiąc wymanipulowała mnie. Była podpieta pod kompik właśnie po to żeby ją zaktualizować, grzecznie zapytała czy chcę a ja sie zgodziłem. Tyle że zapytanie wyswietliła na własnym ekranie, i ... poooszło.
w5minut_pl
Bywalec

Powrót do Luźne tematy...