Rocznik 1986, oryginalny przebieg 168tyś km, od pierwszego właściciela którym był mój Wujek, to było jego małe oczko w głowie. Cały czas garażowany. Niestety Wujek ma już swoje lata bo jest po 80 i zdrowie mu od 2 lat nie pozwalało na poruszanie się samochodem i tylko stał w garażu przez ten czas, ale wcześniej normalnie cały czas eksploatowany. Od niedawna zaczęło się kręcić coraz więcej ludzi nim zainteresowanych i Wujek w końcu stwierdził że i tak nie będzie nim jeździł a koszty utrzymania są. Gdybyśmy się z bratem w porę nie zainteresowali to by poszedł w obce ręce. A ja jeszcze pamiętam jak byłem mały i wiele razy byłem wożony nim
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Po tych 2 latach jedynie akumulator był padnięty już nie do zreanimowania i zastałe hamulce, które wystarczyło tylko rozebrać i przeczyścić. Po tych zabiegach udałem się nim na przegląd który przeszedł bez problemu, są oczywiście lekkie wycieki ale mniejsze niż w niektórych samochodach o połowę nowszych. Cały układ wydechowy wymieniany kilka lat temu, progi i pełne zabezpieczenie antykorozyjne od spodu robione również niedawno.
Coś przy 80-90tyś miał remont silnika robiony. Praktycznie bezwypadkowy, jedynie wiele lat temu na parkingu został przerysowany tylny błotnik który miał robioną naprawę blacharską.
Pierwsze co to musimy założyć prawe lusterko
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
nawet nie zdajecie sobie sprawy jak ciężko się nim poruszać bez tego
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Jakby ktoś miał namiar to proszę o info.
Żółte tablice w najbliższych planach, chcemy go jak najbardziej w oryginale zostawić, czekamy z bratem żeby się zrobiło ciepło żeby trochę go dopieścić, szkoda nim wyjeżdżać z garażu w taką pogodę.