Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj
Moderatorzy: Majkel_B, Pols
Numer postu:#1 przez herni2 » Pt 18:01, 24 paź 2014
Witam .Zakupiłem pandę 1.1 po przeróbce z vana.Nieststy bez tylnych pasów bezpieczeństwa.Udało mi się zakupić pasy demontowane z aut sprzedawanych jako van. I tu jest problem -pasy które kupiłem są całkowicie zwinięte w napinaczach i nijak nie wiem jak rozwinąć do montażu bo coś( mechanizm w napinaczach)skutecznie blokuje je.Sprzedający zapewniał mnie że na bank są sprawne i że mechanik będzie wiedział jak ustwić moment blokowania bezwładności(?) Problem bo narazie cieńko z kasą-sam montaż to pikuś ale ta regulacja-trzeba je otworzyć ? Ktoś coś doradzi? kiedyś otwarłem stary napinacz-pamiętam-z jednej strony sprężyna z drugiej jakaś zębatka i kulka...
herni2- Świeżak
-
- Panda: 1108 LPG
- Imię: wojtek
Numer postu:#2 przez herni2 » Cz 20:54, 13 lis 2014
Sprawa już jest jasna! oryginalne napinacze, pracują tylko w pozycji takiej, jak są montowane w samochodzie i w tej pozycji można je pomału rozwinąć, każde szarpnięcie blokuje je, tak jak zresztą powinno blokować. Każda -inna pozycja napinaczy blokuje je tak jak zresztą w przypadku każdych innych napinaczy w innych autkach.
herni2- Świeżak
-
- Panda: 1108 LPG
- Imię: wojtek
Powrót do Mechanika - problemy techniczne