Średnica gardziela

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Średnica gardziela

Numer postu:#1  Postprzez Pavcio » Pn 0:05, 17 lut 2014

Cześć Wszystkim, mam małe i szybie pytanie... jakiej średnicy jest otwór w obudowie filtra powietrza od spodu wchodzący w górę przepustnicy ? :) nie mogę tego sprawdzić bo mam problem z demontażem obudowy bo poprzedni właściciel był druciarzem i demontaż skończył by sie rozwaleniem obudowy. A potrzebuje tej informacji :) Dzięki
Pavcio
Świeżak

Panda: 1.2 Van 2008 60hp
Imię: Paweł

Re: Średnica gardziela

Numer postu:#2  Postprzez przetwornica » Pn 10:33, 17 lut 2014

Paweł,
Na chwilę obecną nie umiem Ci pomóc, jednak mógłbyś w powyższym poście napisać, że masz pandę 1,2 z 2008 roku, ktoś kto będzie umiał Ci pomóc, nie musiałby szukać tego w Twoich pozostałych postach :wink:
Ja mam 1,2 ale 2012, jeśli ktoś potwierdzi, że w tych latach nic się nie zmieniło, zmierzę u siebie i wyślę Ci informację wraz z adresem, na który odeślesz mi butelkę piwa za fatygę :ok:
Jeśli kombinujesz w miejsce ori obudowy z filtrem jakoweś rurowisko i stożek, nie bój się o tym pisać na forum, chłopaków doświadczonych w różnorakich modach jest tu multum i chętnie dzielą się swą wiedzą i doświadczeniem :)
przetwornica
Profesjonalista

Panda: 1.2 Active minus
Imię: Marek

Numer postu:#3  Postprzez Pavcio » Pn 17:54, 17 lut 2014

Nie mam wytłumaczenia na to ze zapomniałem szczegółowo opisać swojego problemu .. hehe jakoś wypadło mi to z głowy zeby podać litraż mojego silnika... wybacz :)

hmm.. stożek stożkiem .. brak mi gumy pomiędzy obudową a tym osadzeniem i smuży mi jakąś mazią. Wgl to co dzieje się pod maską w mojej Pandzi to jedna wielka porażka... Miałem Renault 19 16v 136km i przez 5 lat byłem w niej obeznany a Pandzie mam 2miesiące no i brak mi słów co tam sie dzieje. wszystko połatane ściągaczami do kabli. Obudowa trzyma sie na słowo honoru... na tym mam wtryski od gazu. Chce to wywalić , zrobić z tym cokolwiek bo szpeci. Umyć silnik, może .. może założyć stożek bo mnie to taniej wyjdzie niż montaż nowej puszki z filtrem. silnik buja sie na lewo i prawo... że jeszcze jeździ ? :)
Pavcio
Świeżak

Numer postu:#4  Postprzez Pavcio » Wt 19:52, 18 lut 2014

średnica: 60mm :)
Pavcio
Świeżak

Powrót do Mechanika - problemy techniczne