Numer postu:#1 przez jakub772 » Wt 23:22, 27 sie 2013
Witajcie mam taki problem i nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi a mianowicie chodzi o kierunek poduszek amortyzatora czy jest jakaś zasada co do kierunku w autach ze wspomaganiem i bez wspomagania i jak one maja być zamontowane . Jak wiadomo poduszka z jednej strony jest owalna a z drugiej szpiczasta . W samym kielichu jest otwór mały czy ma on jakieś znaczenie (kierunek jazdy) . Słyszałem jeszcze że przestawienie poduszek ma wpływ na kręcenie kierownicą a moim aucie brak jest wspomagania i bardzo ciężko jest manewrować nie wiem co jest tego powodem .Prosze o pomoc
Numer postu:#2 przez matyja » Śr 0:08, 28 sie 2013
na poduszkach masz strzałki: - w samochodach bez wspomagania, strzałki powinny być skierowane do przodu pojazdu (do kierunku jazdy) - w samochodach ze wspomaganiem, strzałki powinny być skierowane do tyłu pojazdu (w kierunku jazdy na wstecznym)
obrócenie poduszek powoduje zmianę kąta wyprzedzenia osi
moja Panda ==> KLIK moja 307'mka ==> KLIK moja SV'ka ==> KLIK
Numer postu:#3 przez jakub772 » Śr 0:36, 28 sie 2013
ok tylko w którym miejscu są te strzałki bo za bardzo nie chce mi się wyjmować tego macpersona .Czy może ten "dziobek" jest strzałką bo na zdjęciach poduszki nic innego nie ma?
Numer postu:#4 przez matyja » Śr 0:38, 28 sie 2013
strzałka pokrywa się dokładnie z tymi otworami obok kielicha (z przodu i z tyłu), więc widać, jak jest poduszka wsadzona (tam, gdzie otwór jest "zaślepiony" tam jest strzałka)
Numer postu:#6 przez matyja » Śr 10:33, 28 sie 2013
najlepszą receptą jest montaż wspomagania i ja tak uczyniłem
z rzeczy, które się zużywają, to przede wszystkim wymiana wspomnianych poduszek (są w nich łożyska, których osobno nie kupisz)... u mnie wymiana poduszek na krótko przyniosła ulgę