gumowe zaślepki w progach oraz mała dziura

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

gumowe zaślepki w progach oraz mała dziura

Numer postu:#1  Postprzez pdg » N 17:46, 30 cze 2013

Czy w progach od spodu powinny być wszystkie gumowe zaślepki bo ostatnio zauważyłem, że kilku brakuje. Z lewej strony zaraz za przednim kołem i z prawej też zaraz za przednim kołem i dwóch po środku. Czy te zaraz za kołami nie są czasami odpływami wody i tylko uzupełnić te po środku???
Zauważyłem także delikatne wgniecenie oraz malutką dziurę w miejscu oznaczonym pod podnośnik (dziura jest w progu od spodu od zewnętrznej strony łączenia i wygląda na to że ktoś chciał podnieść auto ale podłożył lewarek w nieodpowiednim miejscu). Czy można to czymś zakleić aby woda się nie dostawała do środka (np poxipol, żywica)???
ostatnio byłem na wulkanizacji i podejrzewam, że ten koleś co koło wymieniał może to zmajstrował
pdg
Świeżak

Panda: 1,1 active
Imię: pawel

Re: gumowe zaślepki w progach oraz mała dziura

Numer postu:#2  Postprzez Proiss » N 18:51, 30 cze 2013

małe zaślepki w progu mają być wszystkie, na wzmocnieniu w płycie podłogowej jednej dużej nie ma z prawej i lewej strony.
tak to ma wyglądać

Obrazek
Obrazek

wżuć fote jak wygląda ta dziurka/wgniecenie
Proiss
Świeżak

Panda: 2011 My Life 1.2

Numer postu:#3  Postprzez pdg » N 20:07, 30 cze 2013

dzięki za foto, już wszystko wiem, montuje zaślepki i będzie git.
wgniecenie i dziura całkowicie niewidoczne bo znajduję się od spodu a dziurka jest o wymiarach 0,5 x 3 cm (wnioskuje, że lewarek przeciął blachę i troszkę ją wgniótł), została już zaklejona poxipolem. jak stwardniało to jest nie do ruszenia.
martwi mnie inna ciekawa sprawa- mianowicie jak wyjąłem te małe zaślepki to zauważyłem rdze wewnątrz progu
pdg
Świeżak

Panda: 1,1 active
Imię: pawel

Numer postu:#4  Postprzez Proiss » N 20:19, 30 cze 2013

można to zalać fluidolem albo app do profili zamknietych ale za pare lat pewnie i tak progi spuchną jak rdza się zadomowiła :?
Proiss
Świeżak

Panda: 2011 My Life 1.2

Powrót do Mechanika - problemy techniczne