Wali coś na dołach amortyzator ?

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Wali coś na dołach amortyzator ?

Numer postu:#16  Postprzez Rejmi » Wt 8:48, 08 lip 2014

jarek19861 napisał(a):Dobra byłem w garażu i postanowiłem złapac za stabilizator i efekt jest taki że jak mocno za niego złapie to górna część amortyzatora stuka puka ma ktos dobrego mechanika do fiacika warszawa i okolice który naprawi ten amortyzator lub wymieni ?

a po co chcesz wymieniac amortyzator skoro to lacznik stuka?

do wymiany masz ewidentnie laczniki stabilizatora i nic wiecej bym na chwile obecna nie ruszal
oczywiscie wymieniasz obie strony od razu
wymiana lacznikow to robota na godzinke pod blokiem czy w garazu w tym przerwa na piwko

koszt od 50 zl w gore - zalezy jakie laczniki kupisz
ja zmienialem jakies 2 moze 3 tygodnie temu i wzialem laczniki JGR (nasze polskie wyroby)
u tego sprzedawcy - bylo i tanio jezeli chodzi o przesylke i bardzo szybko
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4769471

do wymiany potrzeba klucza 14 i 15 chyba oraz ampulowy 5 jezeli dobrze pamietam

na dobra sprawe nie musisz zdejmowac kol nawet bo po skreceniu kol masz bardzo ladny dostep do lacznikow

ewentualnie jak zdejmiesz kolo to mozesz zweryfikowac stan tulei stabilizatora - lapiesz za stabilizator po odpieciu lacznika i patrzysz czy na tulei czuc i widac luz

jezeli chcialbys wymienic te laczniki w warsztacie to tu nie da sie nic skopac wiec pierwszy lepszy do jakiego pojedziesz zrobi to za 30-50 zl
Rejmi
Stały bywalec

Panda: Czerwona
Imię: Rejmi

Numer postu:#17  Postprzez OsiemKilo » Wt 10:19, 08 lip 2014

w pandach w zawieszeniu w pierwszej kolejności pada łącznik i to on robi dużo hałasu. Niby dlaczego amortyzator miałby stukać, weź kolego wyjaśnij mi to. Jak już coś to nie amor a prędzej poducha amora.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
OsiemKilo
Maniak

Panda: 1,3 Mjet Van
Imię: Sławek

Numer postu:#18  Postprzez jarek19861 » Śr 21:17, 09 lip 2014

no i tak jak mi sie wydawało amortyzator padł całkowicie cały olej wylał sie jutro zabieram sie za składanie
jarek19861
Świeżak

Panda: Czarna
Imię: Jarek

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne