Złośliwość rzeczy martwych - wysokie obroty

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Złośliwość rzeczy martwych - wysokie obroty

Numer postu:#16  Postprzez desmo999 » Wt 20:11, 18 lut 2014

Podpiąć kompa i odczytać temperaturę wody, raczej takie sprawy w Boschu powinni sprawdzić?? (wg. mnie nie ma opcji by termostat to powodował nawet jak będzie otwarty to silnik się zagrzeje ale do np.60-70C a nie do 90 jak powienien)a wskazówka od temp jak się zachowuje?? ....Może coś z nastawnikiem biegu jałowego??- z jego adaptacją , błędów nie ma żadnych od nastawnika??Bez podłączenia testera isprawdzenia wartości rzeczywistych z zadanymi ciężko będzie coś stwierdzić. Panowie z Bosch co powiedzieli na temat wysokich obrotów??
Może też być sam pedał uszkodzony, ...lub jakiś czujnik ciśnienia/temp coś z lambdą cięzko stwierdzić jak się auta nie ma przy sobie..

Polecam kupić interfejs (50zeta pewnie Bosch 150 skasował:)) , ściągnąć AutoDate/EsiTronica i badać komponenty

Odłącz klemy AKU na dłuższą chwilę - czasem takie cuda pomagały:)
desmo999
Świeżak

Panda: Fiat Panda 1.1
Imię: Jacek

Numer postu:#17  Postprzez t0meCzek321 » Wt 20:59, 18 lut 2014

Mam interfejs :) Nie dawno kupiłem.. ściągam już AutoData i zobaczę co tam wyjdzie. Jak dobrze rozumiem to w tym programie są wszystkie prawidłowe dane do samochodu a obok (lub gdzieś indziej) będzie mi wyświetlał dane live z mojego samochodu, tak ?

Wskazówka od temperatury idzie do połowy spada o 3 kreski znowu do połowy spada o 2 kreski i tak w kółko, jak jechałem na trasie ciągle wciśnięty gaz takie zjawisko nie miało miejsca, według OBD przy jeździe po mieście na dworze temp. -1 mam wskazania max.85* a min.76* i to tak sobie lata jak mu się podoba, według nich jest ok.
t0meCzek321
Świeżak

Panda: 1.1
Imię: Tomek

Numer postu:#18  Postprzez desmo999 » Wt 21:20, 18 lut 2014

osobiście termostat też bym wymienił temp. otwarcia jest 87C ( nie będzie to jednak miało wpływu na usterkę biegu jałowego koszt 30-50 zeta a temp. powinna lepiej trzymać 84-90 w trakcie jazdy)..

Tak masz w autodacie schematy,dane rzeczywiste, różnego rodzaju podpowiedzi itd. Osobiście jednak wole Esitronica Boscha,,ale to kwestia gustu:)
desmo999
Świeżak

Numer postu:#19  Postprzez t0meCzek321 » Wt 22:21, 18 lut 2014

AutoData pójdzie z elm327 na bluetooth? Czy bez szans... ?
t0meCzek321
Świeżak

Numer postu:#20  Postprzez desmo999 » Wt 22:47, 18 lut 2014

autodata z niczym Ci nie pójdzie - to program z danymi. Esitronic z kts-em. Z elm pójdzie Ci fiatecuscan
desmo999
Świeżak

Numer postu:#21  Postprzez t0meCzek321 » Śr 21:48, 19 lut 2014

Ok. Już rozumiem. Ściągnąłem Autodata 3.38 niestety jakąś dziwną wersję i aktualnie pobieram drugą. Niestety ani FES ani MES nie chcą mi się połączyć z ELM327 bluetooth, nie mam już na to siły, scanmaster połączył się bezproblemowo jednak nie chciał mi usunąć błędy, odczytał ale nie usuwa, jednak się tym nie przejmuje, bo mam Torque Pro na androida i on usuwa wszystko. Mam takie pytanie, we Freeze Rames miałem Jednorazową Korektę Wtrysku - Bank 1 na ok. 38%. Przejmować się tym, czy nie ma nic nadzwyczajnego ?
t0meCzek321
Świeżak

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne