Zamek do bagażnika

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Zamek do bagażnika

Numer postu:#16  Postprzez w5minut_pl » Śr 0:42, 14 mar 2012

ja84 napisał(a):Jak można to samemu naprawić?

Nie żeby było niemożliwe ale w warunkach domowych i w dodatku do jednego autka może okazać się nieuzasadnione ekonomicznie, :(

Junak napisał(a):jak chcecie odzyskać swoje klapki to pryśnijcie do zamka troszke wd-40 albo czegoś w tym stylu i poruszajcie lekko klapką za pomocą np nożyka :D efekt będzie taki że klapka odskoczy i znów będzie działać jak powinna :D

Wszystko zależy od stanu uszkodzenia. Ale to raczej prawie niemożliwe. Czasem do wyjęcia zapadek używam młotka. :mrgreen:

Buziak napisał(a):
w5minut_pl napisał(a):....więc ja wymieniam zamki w miarę potrzeby.

Czyli do stacyjki masz inny kluczyk a do zamkow inny;)? Bo jesli wymieniasz i tak samo w stacyjce to co z immobilizerem?

Mam jeden klucz. Zostawiam ten oryginalny.

pawel.plock napisał(a):Ja mam speca który robi wkłądke pod kluczyk

Ja też. Tyle że mnie to taniej kosztuje, bo robie to samemu.
Mam jednak pewną przewagę. Wiem jak i mam do tego wszystkie nowe części. Wcześniej napisałem że do jednego autka zakup potrzebnych części może się nie opłacać, a to dlatego że trzeba mieć wszystkie zapadki. Nie są one niestety sprzedawane na sztuki. Jeśli dobrze pamiętam to trzeba kupić 400 sztuk i wtedy można zrobić zamek pod każdy klucz. Wystarczy sam numer zamka, chwilka czasu i gotowe.
w5minut_pl
Bywalec

Panda: 1,1 razy 2
Imię: Andrzej

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne