weksla napisał(a):Macie racje ryzyk fizyk, ja tez wymienię cewkę i przy okazji kable (bo świece rok temu były wymieniane to ich nie ruszam)
Powiedzcie mi tylko ile za taką cewkę dobrej jakości + kable do mojej pandy 1.2 zapłacę?
dziadek napisał(a):witam, miałem identyczny objaw, pierwszą sondę szlak trafił. wymieniłem auto płynie jak nowe
dziadek napisał(a):bez problemu, ale można też sprawdzić samemu, bez większych kłopotów
Uwaga, takim testem wykonujemy "zgrubne sprawdzenie" dokładnie pokaże nam tylko komputer, jednak sposób ten pozwala szybko i za darmo sprawdzić sondę, której awaria polegała na zatrzymaniu pracy przy jednej konkretnej wartości np 0.8v.
Jeżeli zrobiłem jakieś błędy, lub coś pominąłem, proszę o poprawianie i przepraszam.
uroczya napisał(a):Jazda na benzynie - silnik zimny czy ciepły różnicy nie ma - czuć wyrażne szarpanie silnika...jakby co chwile silnik nie dostawał paliwa/iskry.
Jazda na gazie - nie czuć szarpania, jedzie dość równo.
piotr27 napisał(a):Witam
mam też problem z szarpaniem, wymieniłem świece zapłonowe w trakcie przeglądu a dziś pompę paliwa. Dalej sytuacja jest taka że szarpie mi autem w trakcie jazdy na benzynie w trakcie przyśpieszania pojawia też się wtedy kontrolka silnika. Dobrze pracuje tylko na wolnych obrotach. Po przełączeniu na gaz kontrolka silnika przestaje się świecić i wszystko jest ok samochód ma "moc" i równo pracuje zarówna na wolnych jak i pod obciążeniem.
Podpowiedzcie czego się czepić?
Pi@tr
Powrót do Mechanika - problemy techniczne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości