Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj
Moderatorzy: Majkel_B, Pols
Numer postu:#16 przez qbus_b » So 19:11, 11 lut 2012
Dreamcatcher napisał(a):hej
został wymieniony napinacz paska wielorowkowego.
U mnie też czasami się odzywa ale tylko wtedy jak jest gorąco na dworze, teraz problemu nie ma.
Czy przez napinacz paska rozumiesz to co w poniższym linku ?
http://allegro.pl/napinacz-paska-rozrza ... 65951.htmlJakiej firmy brałeś i czy wymiana jest kosztowna/skomplikowana ?
qbus_b- Świeżak
-
- Panda: multijet dynamic
Numer postu:#17 przez Dreamcatcher » So 19:44, 11 lut 2012
taki sam. tylko u mnie napinacz był firmy ina (a przynajmniej pudełko było od nich). tylko dlaczego w aukcji piszą iż jest to napinacz rozrządu? pomyłka chyba jakaś.
Dayco będzie dobrym wyborem. Napinacze tej firmy były montowane we fabryce. przynajmniej u mnie taki był.
wymiana jest nieskomplikowana. napinacz jest do bloku silnika przykręcony więc byle warsztat powinien sobie dać radę. tylko potrzebny jest kanał.
co do kosztów ... ponoć dobrze jest przy okazji pasek wymienić. myślę iż z częściami i wymianą powinna się operacja zamknąć w ok. 250zł. cena jest orientacyjna gdyż były i inne rzeczy u mnie wymieniane a sam napinacz miałem już kupiony w zeszłym roku. czyli można się nastawić na 250 ale lepiej odłożyć 300zł.
Dreamcatcher- Klubowicz
-
- Panda: 1.3 JTD
- Imię: ...
Powrót do Mechanika - problemy techniczne