Numer postu:#1 przez PANDARIA » Pt 14:29, 04 sty 2013
Powiedzcie mi, czy wymiana całego elementu zaznaczonej części karoserii wymaga ingerencji mechanika, czy można to zrobić samemu. Co byłoby potrzebne? Czy orientuje się ktoś z was jaki jest koszt małego wgniecenia nadkola?
Numer postu:#2 przez OsiemKilo » Pt 14:50, 04 sty 2013
Błotnik można wymienić samemu trzeba tylko zwrócić uwage przy pasowaniu elementów aby wszystko było równo. Jak dobrze pamietam to trzeba odkręcić nadkole, ściągnąć przedni zderzak i wyjąć lampe. Jeżeli jest lekko wgniecione to może wystarczy wypchnąć reką wgniote od drugiej strony. Inne wyjście to szpachla i malowanie bądź zakup nowego/uzywanego błotnika i malowanie.
Numer postu:#3 przez Franek16i » Pt 14:59, 04 sty 2013
zalezy jaki wgniot niektore mozna samemu sobie wyeliminowac:D ale wiadomo moze byc delikatnie widoczne pofaldowanie:) ale lepsze to niz wgniecenie, jak nie ma po co malowac to nie ma sensu:P kiedys przy sprzedazy bedzie ze malowane itp:P
Numer postu:#8 przez tomjoz » Pt 19:08, 04 sty 2013
Lepiej go nie ściągać tylko wyprostować wgniecenie,błotnik przy Pandzie jest też przyklejony do słupka A wiec nie radził bym ściągania
zdjąć nadkole i wypchnąć,wypukać od środka jeśli jest mały wgniot to może poradzi sobie gość co tym się zajmuje i wyciąga wgnioty bez malowanie za jeden taki wgniot biorą od 50 do 150zł a malowanie błotnika 250 jeśli chore miejsce jest blisko drzwi to raczej dojdzie malowanie też drzwi ażeby kolor pasował
Numer postu:#10 przez tomjoz » Pt 20:35, 04 sty 2013
Tak jest przyklejony fabrycznie masą uszczelniającą do słupka A żeby go zdjąć trzeba go odciąć od słupka najlepiej nożykiem do tapet. Na siłę też go wyrwiesz ale pogniesz jego wzmocnienie
Numer postu:#11 przez PANDARIA » Pt 20:45, 04 sty 2013
Tez jestem zdzwiona, że przyklejony Zacznę od zdjęcia nadkola i delikatnego wypukania. Mam wrażenie ze da się to zrobić, pewnie pozostanie delikatna fala, ale nie będzie widoczna na pierwszy rzut oka.
Numer postu:#12 przez tomjoz » Pt 20:49, 04 sty 2013
Też bym tak zrobił ja piszesz, unikniesz dodatkowych kosztów chyba,że będzie Cie to kuło w oczy to bedzie trzeba bardziej sie temu poświęcić i zrobić na igłę