Numer postu:#11 przez Franek16i » Śr 14:27, 26 paź 2011
w srodkowej konsoli jest regulacja:) i tam gdzie linki sa zamocowane jest regulowanie, mozna samemu sobie wyregulowac ze bedzie lapal na 1-2 zabki albo i na 10... mi wujaszek mechanik mowil zeby przynajmniej z 5-6 zabkow zaskoczylo zeby te linki mialy jaka taka prace, zeby nie bylo ze 2 zabki i reczny zaciagniety... kiedys tak mialem:/ i co linki wymienialem i oczywiscie na oryginal:/, na ostatnim razie kupilem najtansze jakie sa i dzialaja juz dluzej niz oryginalki, jest tez tak ze jak malo sie uzywa recznego to moze sie zastac czy cos w tym stylu... ja uzywam non stop jak parkuje bieg reczny, na swiatlach czasami jak stoje to luz i reczny, caly czas zeby pracowalo sobie:) i jak narazie nie mam problemow:), nie jedna cala linka lewa i prawa, montowana od bebna do kabiny:), beben ciezko zdjac ale da rade, co do wymiany.... slyszalem ze jak sie same bebny albo szczeki wymieni to w naszych miskach jest tak ze gorzej hamuje wtedy przez to:/ ja wymienilem odrazu i bebny i szczeki bo pare groszy wiecej a obie rzeczy nowe.... jak masz same bebny nowe to moze sie jeszcze nie dotarly i dlatego masz takie wrazenie ze nie hamuje, ja jak wymienialem linki zdjalem beben i caly syf wszystko wyszyscilem nitro odtluscielm i wszystkie sprezynki ktore sa delikatnie nasmarowalem... i w zimie nie mialem problemow ze mi zamarza reczny albo nie puszcza, przed zalozeniem linek takze linki smarowalem nie jakims wd40 bo to lipa na krotka chwile pomaga i tyle, dobry smar i wszysto chodzi jak talala:), no i nie ustawiam tak ze 2-3 zabki i juz reczny zaciagniety:|, niech linka ma dluzsza dlugosc pracy.... pzdr:), apropo zlego hamowania poluzuj reczny maz pewnie ostro naciagniety pierwsza rzecz jaka bym zrobil:) pozniej pojezdzil troche agresywnie no i podeptal troche w hamulec druga rzecz, a trzecia rozpedzaj sie i pociagaj delikatnie za reczny ( nie bój sie nie stanie deba, tylko oczywiscie na pustej drodze) tak abys czul ze zaczyna dobrze zwalniac:), hamulce tez potrzebója czasami dostac w piz..... zeby sie tak jakby oczyscily i ostro popracowaly:) sprawdz najpierw tak po jakims czasie jak nie zauwazysz roznicy to bedzie sie myslec:) tylko tak troche podeptaj mu:)