Problem podczas tankowania

Coś stuka, coś puka - zajrzyj tutaj

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Problem podczas tankowania

Numer postu:#16  Postprzez JaceK » Śr 21:32, 26 cze 2013

Jak odkręcasz korek a SYKNIE to znaczy ze nie ma odpowietrzenia,,,,

i albo korek do dupy albo przewód odpowietrzający
PCP
JaceK
Klubowicz

Panda: 1.2 Dynamic Full Opcja
Imię: Jacek

Numer postu:#17  Postprzez zamberek » Cz 10:27, 27 cze 2013

Saszun napisał(a):Do pełna to ja od święta leję :P Przy okazji zapytam o jedną rzecz - słyszałam kiedyś, że bak powinien być zawsze w połowie zapełniony, nigdy poniżej. Nie pamiętam argumentacji, ale prawda to?

Tak to prawda, ale tylko w przypadku LPG Tartarini :P

cyt: "...zbiornik paliwa podstawowego, czyli benzyny, powinien być stale wypełniony co najmniej do połowy swej pojemności. Nie przestrzeganie tego warunku może doprowadzić do szybkiego zużycia elektrycznej pompy zasilającej oraz wtryskiwaczy i w konsekwencji do utraty gwarancji..." - a że Ty nie masz LPG więc spoko ;)

A co do tego odbijania przy tankowaniu to mi też to się kilka razy zdarzyło, tylko że mój bak nigdy nie widział fulla :P
Obrazek
zamberek
Wymiatacz

Panda: '05 1.1 VAN LPG
Imię: Maciek

Numer postu:#18  Postprzez doldi » Cz 11:51, 27 cze 2013

tak jak napisał "pluto" można samemu, a wracając do tankowania do pełna- zawsze tankuje do pełna od 1992 roku i nigdy żadnych problemów. czemu w zbiorniku ma być więcej ni niż połowa zbiornika? ano dla tego iż w okresie jesiennym, zimowym, i wiosennym powstają różniece temperatur zbiornik jest zimny zaczyna się tworzyć mokry osad na na zimnym zbiorniku wew. ( na zew. jest ciepły ( patrz dolno pług w łazience w różne warunki pogodowe) mokre krople wpadają do paliwa rozrzedzają je i stąd mamy chszczone paliwa, zbiorniki które korodują i pozapychane przewody paliwowe różnymi nieznanymi okruchami ..
Obrazek
doldi
Profesjonalista

Panda: Fiat PANDA 1.2 8V EASY
Imię: Maciej

Numer postu:#19  Postprzez olo2222 » N 19:40, 30 cze 2013

Przy pierwszym tankowaniu myślałem,że mnie choroba sieroca trafi.Problemy z tankowaniem nie występują na wszystkich stacjach.Przekręcam pistolet we wlewie i jakoś idzie.Ale zauważyłem ,że auto zatankowane do pełna lekko się dławi przy jeździe na wysokim biegu ze stałą prędkością czyli odpowietrzenie zbiornika chyba szwankuje.Ubywa trochę paliwa i problem zanika.
Kolega w punto też miał problemy z tankowaniem i usłyszał na stacji :panie,to fiat,trzeba powoli tankować :)
olo2222
Świeżak

Panda: 1.1
Imię: Paweł

Poprzednia strona

Powrót do Mechanika - problemy techniczne