Numer postu:#1 przez Andrew-Buj » Pn 17:21, 04 mar 2013
Witam. Proszę o poradę w temacie szarpania przodem samochodu przy ruszaniu. Samochód po nocy ruszanie na wprost i jest wyczuwalne szarpanie silnika całego przodu samochodu po przejechaniu kilku kilometrów i nagrzaniu silnika objaw ustaje nadmieniam że sprzęgło wymieniłem 2009 roku firmy LUK przy przebiegu 67800 km teraz mam 100700 czy znowu to sprzęgło.Pozdrawiam.
Numer postu:#2 przez adrian2558 » Pn 18:39, 04 mar 2013
Sprzęgło szarpałoby cały czas. Myślę, że do wymiany będą kable i świece. Teraz wszędzie topił się śnieg, była wilgoć i mógł szarpać. Tak jak napisałem: kable, świece i powinno być git ;D
Skoro samochód to tylko rzecz, to panda nie jest samochodem
Numer postu:#6 przez adrian2558 » Pn 20:01, 04 mar 2013
Bo wiesz, jak zatankowałeś gdzieś kiepskie paliwo, to może ci przytykać wtryski albo wężyki. Jak rozpędzisz, "przetkasz" wszystko to idzie... Nie wiem, jestem logistykiem, nie mechanikiem. Samochody to pasja od urodzenia
Skoro samochód to tylko rzecz, to panda nie jest samochodem
Numer postu:#7 przez Andrew-Buj » Cz 0:00, 13 cze 2013
Wymiana sprzęgła pomogła teraz mam Valeo.Auto nie szarpie.Mechanik który mi wymieniał sprzęgło pokazał mi to stare które było wymienione w 2009 roku to składak każdy element z innej firmy docisk z Luk-a tarcza z Hart-a łożysko nie wiem.Czy to mogło być przyczyną że po pięciu latach padło.Zaufanie do mechanika który montuje części których nie widać poprzedni zapewniał że wszystko jest ok.