Numer postu:#6 przez zibi63 » N 23:02, 12 sty 2014
Koledzy dobrze podpowiadają. Ja jedank uściśliłbym: dobre ASO i dobry sklep motoryzacyjny ze zorientowanym sprzedawcą. W obu przypadkach, jeśli się długo tłumaczą i nie podają konkretów - zrezygnować. Niedawno byłem w ASO w Zamościu i pytałem o piny do wtyczki licznika. Gość filozofował, musiałem podać VIN i nic nie wymyślił. Po prostu nie wiedział. Kiedyś szukałem spinek (plastikowy kołek) do mocowanie wygłuszenia maski i w motoryzacyjnym (który często odwiedzam ze względu na kompetentną obsługę) sprzedawca podsunął mi spinki,co prawda nie oryginalne ale po lekkim potraktowaniu karbów papierem ściernym pasowały jak ulał. W tym wypadku był zorientowany, a przede wszystkim sprawdził w katalogu i dobrał coś pasującego. Pozostaje jeszcze ewentualnie odwiedzić pobliski szrot, jak coś na świeżo rozbierają , a są fajni goście to najszybszy ratunek. Ostatnio u siebie dostałem całą wtyczkę do licznika z punto z szukanymi w/w pinami + jeszcze inną wtyczkę + 3 drzwiowe wyłączniki oświetlenia kabiny za ... 10 zł.