Filadelfia czy jak kto woli ciasto z nutellą
Spód ciasta:
- paczka sucharek
- 500 g nutelli ( ja dałam 700 g- 2 słoiki po 350)
Suchary pokruszyć, wymieszać z nutellą i wyłożyć na blachę
Masa:
- 500 ml śmietany 30 %
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- 2 łyżki żelatyny rozpuścić w 1/2 szklance gorącej wody
- 500 g serka homogenizowanego waniliowego
Śmietanę ubić, dodać cukry, miksować. Dodać serki, a na końcu żelatynę(oczywiście ostudzoną) cały czas miksując. Masę wyłożyć na spód ciasta.
Następnie poukładać owoce sezonowe i zalać galaretką
Ja użyłam brzoskwiń z puszki
Zdjęcie
image hosting over 5mbSmacznego