witam
spedzilem z przerwami 10 godzin przy samochodzie , jestem ranny , skrwawiony i bardzo zdenerwowany
![Smile :-)](./images/smilies/icon_smile.gif)
zrobilem tylko 4 dzwi z kluczyka i z pilota ( bez migaczy )
i MAM PROBLEM
drzwi /kasety
kierowca + pasazer/przod dzialaja super z pilota i z kluczyka >>> 5 kabli kierowca dobrze steruja ale tylko jednymi drzwami tylnymi strony kierowcy Czyli krotsze kabelki ale niestety
pasazer przod + i tylne drzwi przy nim nie chca wcale dzialac >> to ten dlugi 3 m i 5 m kabel zilony i niebieski --- slychac w tych nie dzialajacych kasetach lekki pstryk ale nie dziala mechanizm klamka sie nie rusza
jestem w kropce
rozmontowalem wsio czyli te dwie kasety co nie dzialaja podlaczym do 9V bateryjki dzialaja kasety ! czyli kasety oki
podlöanaczam znow do samochodu i nie rusza !
dostaje sygnal ale jakby za slaby z centralki ( scorpio ) !
widze w kasecie niebiski pstryczek ale on chce sie ruszyc widac nawet ze w dobrym kierunku ale nie daje rady !!
czy to mozliwe ?
>>> czyli zwarcia przy kasecie nie moze byc w 5 kabalch ze strony kierowcy bo by tylne drzw nie dzialaly
macie pomysly jak sie zabrac do sprawdzenie czegokolwiek i jak ?
jak sprawdzic np czy scorpio daje wystrczajaco pradu na kasety ? moze to walniety np przelcznik w srodku "scorpio "
dlaczego tak mysle ze scorpi wychodz 2 kabel zielony i niebieski --- czyli czym dluzszy kabel tzn strona pasezera to juz 3 m kabla a tyl przy nim to juz z 5 m kabla tym mniejszy prad .... hm
moze zle kombinuje moze problem gdzie indziej
brak mi wiedzy dajcie jakis pomysl
---------------------------------------------------------------------------------------
czyli w skrocie 2 dzwi dalsze nie dzialaja wcale ale chca bo slachyc pstrykniecie jakby za malo pradu dostawaly
-------------
pomysl nastepny je taki
wywale ten scorpio calkowicie !!
i podlacze tylko sterowanie na pilot " noxon 5-t new "
nie wiem ale jak
czy tylko te kable
>
ziolony > i >
niebiski > ze scorpio przetne i mam podlaczyc odpowiednio do
>
bialego > i >
balo / czarnego> z noxon gotowe
w ten sposob nie sa potrzebne kable >> bialy brazowy i czarny w kasecie po stronie kierowcy !! czyli nie ma sterowania z kluczyka
dobrze mysle ?