Podniesienie napięcia na regulatorze

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Podniesienie napięcia na regulatorze

Numer postu:#1  Postprzez wojtassslg » N 18:59, 24 maja 2015

I tutaj prośba do kolegi przetwornicy o manual jeśli będzie u kogoś majstrował z diodą schottkiego, aby podnieść napięcie ładowania w silnikach benzynowych. Wydaje mi się, że bez schematu regulatora nie ogarnę tego w ciemno a regulator z MJ to ponad 100zł trzeba dać... .
wojtassslg
Klubowicz

Re: Podniesienie napięcia na regulatorze

Numer postu:#2  Postprzez przetwornica » N 22:35, 24 maja 2015

Cierpliwości, będę majstrował, mam więcej podobnych przypadków, ale w drugiej połowie czerwca.
Do tego czasu musimy pomyśleć, jak w czasie spota wyjąć alternator z pandy nie mając kanału.
No chyba że uda się wykombinować kanał.
przetwornica
Profesjonalista

Panda: 1.2 Active minus
Imię: Marek

Numer postu:#3  Postprzez Regis » Pn 12:17, 25 maja 2015

A gdzie zamierzacie spotować? Mogę zorganizować najazdy w okolicach Dobczyc :) Zawsze to łatwiej niż z poziomu ziemi. Niestety garaż z kanałem jest ale na podhalu :P
Regis
Klubowicz na emeryturze

Panda: Megane II 3d 2.0 16V
Imię: Łukasz

Numer postu:#4  Postprzez wojtassslg » Pn 14:16, 25 maja 2015

wystarczy podnośnik i kobyłe podstawić poblokować koła i da rade lub najazd znaleźć taki, żeby krawężnik był ok. W Oświęcimiu pamiętam na strefie jest taki najazd. Obawiam się, że lepiej będzie po prostu zabrać arbeit ze sobą kobył a podnośnik i ściepnąć koło żeby rozmontować polimerowe osłony na nadkolu i żeby ściągnąć pas z koła pasowego na wale silnika. Pamiętam, że alternator był trzymany na 17 ale dalej to dla mnie odkrywanie nieznanego. Jeśli chodzi o mnie to mogę być obiektem testów tylko trafić na pogodę i jazda.
wojtassslg
Klubowicz

Powrót do Elektryka - problemy techniczne