Migający wyświetlacz

Brak prądu, nie świeci lampa, potrzebny schemat...

Moderatorzy: Majkel_B, Pols

Re: Migający wyświetlacz

Numer postu:#16  Postprzez Lukasz » Wt 14:01, 04 lut 2014

Co ty masz do tej elektryki? Skoro masz zwalony akumulator to nie win samochodu... jak w telefonie słabo trzyma bateria bo jest zepsuta to winisz telefon czy baterie? :facepalm:

Tu przynajmniej daje ci jasno znać że coś jest NIE TAK :) tak jak wyszło z tym radiem.. albo wiesz ze AKU jest do bani...

Obwinianie całego samochodu to jak obwinianie, że jakaś marka sie niszczy a zostala kupiona z przekreconym o 500 000km licznikiem po firmie "X" nie dbany itd.. a potem ALE TEN "XX" sie psuje... :facepalm:
Ostatnio edytowano Śr 0:16, 05 lut 2014 przez Deacon, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Powinno być ostrzeżenie - kto jak kto ale Ty powinienieś o tym wiedzieć!
Lukasz
Przyjaciel klubu

Panda: Abarth 500 EsseEsse 160KM '10 + Alfa Romeo MiTo 1.4tb 155KM '08
Imię: Łukasz

Numer postu:#17  Postprzez OsiemKilo » Wt 14:24, 04 lut 2014

Lukasz napisał(a):Co ty masz do tej elektryki? Skoro masz zje***y akumulator to nie win samochodu... jak w telefonie słabo trzyma bateria bo jest zepsuta to winisz telefon czy baterie? :facepalm:

Tu przynajmniej daje ci jasno znać że coś jest NIE TAK :) tak jak wyszło z tym radiem.. albo wiesz ze AKU jest do bani...

Obwinianie całego samochodu to jak obwinianie, że jakaś marka sie niszczy a zostala kupiona z przekreconym o 500 000km licznikiem po firmie "X" nie dbany itd.. a potem ALE TEN "XX" sie psuje... :facepalm:

Domyślam się, że te komentarze nie są skierowane do mnie. Zwróc uwagę, że poprzednie posty są sprzed ponad roku.
https://driiive.com/8kilo/FiatPanda/ <-- Zobacz moją pandę na Driiive.com
OsiemKilo
Maniak

Panda: 1,3 Mjet Van
Imię: Sławek

Numer postu:#18  Postprzez Romix13 » So 19:03, 08 lut 2014

OsiemKilo napisał(a):Dzisiaj i mi się przytrafiło coś takiego (licznik emotion). Po odpaleniu zaczął migać tylko przebieg, trip działał ale menu licznika już nie, skasowało datę ale godzina została. Czyżby też spadek napięcia przy odpalaniu? Silnik z rana jeszcze dobrze kręci ale aku ma już swoje lata (6 lat i 3miesiące) i jego koniec z pewnościa wkrótce może nadejść.

Czas na nowy akumulator 8) :ok:
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Numer postu:#19  Postprzez Mich@ł » So 19:14, 08 lut 2014

U mnie jest to samo... jak były mrozy to zdarzało się że licznik się restartował a samochód palił bardzo ładnie ;)

Mrozy osłabły i problem zniknął więc wymienię akumulator dopiero na przyszła zimę ;)
Pozdrawiam,
Michał

Zapraszam na darmowy hosting zdjęć - http://vva.pl oraz forum akwarystyczne
Mich@ł
Profesjonalista

Panda: Panda Actual
Imię: Michał

Numer postu:#20  Postprzez Romix13 » So 19:19, 08 lut 2014

Mich@ł napisał(a):Mrozy osłabły i problem zniknął więc wymienię akumulator dopiero na przyszła zimę ;)

Wiesz jeśli akumulator nie jest bardzo stary, to pewnie że jeszcze pociągnie z tym że podładuj go sobie prostownikiem na full i problem zniknie na dłuższy czas.
W wypadku OsiemKilo radziłbym wymianę, tym bardziej jeśli problem po podładowaniu prostownikiem będzie się powtarzał, ponieważ 6lat to sporo dla naszych akumulatorów 8) ja swój w tamtym roku tak ratowałem kilka razy przez lato palił bez problemu i przejeździłem jeszcze do tej zimy ale w tej zimy już mam nowy, bo stary na dużym mrozie nie dał rady kręcić a miał już 5 lat.
Post zawiera lokowanie produktu oraz śladowe ilości popcornu
==► Mój PANDOLOT ◄==
Podłączenie pod FES'a, kasowanie błędów itd. Procedura Proxi (osiowanie) , PW :)
Romix13
Wesoły Tramdriver

Panda: Misiek 1.1 2003 / od 2004 LPG II gen.
Imię: Romek

Poprzednia strona

Powrót do Elektryka - problemy techniczne