Wasza opinia.

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Wasza opinia.

Numer postu:#1  Postprzez ma16 » Wt 23:15, 18 paź 2011

Witam wszystkich.
Często oglądam program o tematyce bezpieczeństwa na drodze w TVP Kraków. Przez dłuższy czas poruszają temat "wyprzedzania" na przejściu dla pieszych. No właśnie wyprzedzania wg was czy nie. Ja nie mam wątpliwości o tym że jednak jest to wyprzedzania chociaż wg mnie bardzo naciągane. Bardzo łatwo można dostać nie mały mandat za to że ktoś nagle przyhamuje na przejściu dla pieszych. Jak możecie oglądnijcie ten program pod tym linkiem :http://www.tvp.pl/krakow/motoryzacja/jedz-bezpiecznie/wideo/bledy-kierowcow-przed-przejsciem-dla-pieszych-16-x-2011/5483289 i jak możecie wyraźcie opinie o tym przepisie.

Dodatkowo podam wam sytuacje jaka nie dawno mnie spotkała a mianowicie chciałem ustąpić pierwszeństwa pieszym na drodze na której były 2 pasy w jednym kierunku z czego jeden z nich był pasem "BUS". gdy zatrzymałem się i piesi zaczęli przechodzić na wysokości tylnych drzwi usłyszałem piski jak się okazało kierowca nie zauważył że piesi są na pasach i dopiero zatrzymał się w połowie tych pasów. Gdyby nie to że się popatrzyli że ktoś jedzie tym pasem to miałbym nie miłe wspomnienia z tym wydarzeniem... Od tamtej pory nigdy nie przepuszczam na takich drogach pieszych ponieważ jest to wystawianie pieszego na śmierć...
Czekam na Wasze opinie...
Prawdziwy zdrajca włoskiej marki Powraca !

Pełny MES. Osiowanie, błędy itp. Kontakt PW.
ma16
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1,1 2003 - SOLD :(
Imię: Marek

Re: Wasza opinia.

Numer postu:#2  Postprzez w5minut_pl » Cz 13:26, 20 paź 2011

Gdzieś słyszałem opinię że polscy kierowcy wyruszają na drogę jak na wojnę i to może być prawda.
w5minut_pl
Bywalec

Panda: 1,1 razy 2
Imię: Andrzej

Numer postu:#3  Postprzez Deacon » Cz 22:54, 20 paź 2011

jak sa 2 pasy w obu kierunkach to nie przepuszczam, chyba, ze mi jakas swieta krowa wlezie juz na pasy. jak jest po jednym pasie w obu kierunkach to przepuszcze... czasami :)
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#4  Postprzez w5minut_pl » So 10:15, 22 paź 2011

Deacon napisał(a):przepuszcze... czasami :)

Zawsze się staram. Ale stary człowiek już nie reaguje tak szybko.
A tak na serio to piesi i autobusy mają u mnie fory, ale żółte swiatła już nie. :(
w5minut_pl
Bywalec

Panda: 1,1 razy 2
Imię: Andrzej

Powrót do Luźne tematy...