Dziura w tylnej klapie

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Dziura w tylnej klapie

Numer postu:#1  Postprzez adi_sc » So 21:39, 10 wrz 2011

Witam wszystkich! Chciałem Was przestrzec przed pseudo dilerem Fiata w Dąbrowie Górniczej pod tytułem Szczęsny-Zjawiony. Problem polega na tym iż kupowałem tam na początku roku nową Pandę i jakiś debil wymyślił że aby zamontować ramkę pod tablicę rejestracyjną z tyłu należy koniecznie wywiercić dziurę na wkręt w tylnej klapie. No masakra. Niestety nie zauważyłem tego od razu tylko po jakimś czasie. Oczywiście zgłosiłem się do nich i po wielkich negocjacjach dokonali pseudo naprawy przyklejając matę zabezpieczającą pod ramką :evil: Gwarancję na klapę tylną oczywiście straciłem w fiacie ale Szczęsny stwierdził żo on udziela mi pełnej gwarancji w swoich warsztatach :evil: Syf Kiła i Mogiła Jak się spotkamy to pokaże wszystkim wybryk specjalistów.
adi_sc
Świeżak

Panda: 1.2 69km

Re: Dziura w tylnej klapie

Numer postu:#2  Postprzez Vito » N 1:45, 11 wrz 2011

Twierdziłem, twierdzę, i będę twierdził, że ASO to zło, a jak już ma włożyć łapy w moje auto to tylko podczas gdy ja na nie patrzę. Inne opcji niema :P
Klapę to niech ci teraz wymienią nową skoro spaprali, jak znam życie to będą kombinować by jej nie wymienić czyli jakieś pseudo maty i inne uszczelniacze . Dobra rada telefon do FAP co zrobili :)
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#3  Postprzez adi_sc » N 8:58, 11 wrz 2011

No właśnie zastanawiam się nad wymianą klapy, ale ma to swoje minusy i plusy. Minusy takie że malowane i montowane znowu to będzie u Szczęsnego czyli lakier nieoryginalny, szyba nie fabrycznie wklejana auto z tydzień u nich na blacharni. Zawsze później ktoś powie że bity z tyłu, a w ten sposób dziura jest pod matą, niby zabezpieczona a reszta oryginał. Przy sprzedaży nikt nawet nie zobaczy że coś było paprane pod tablicą. Jedyny plus wymiany całej klapy to gwarancja w Fiacie. Gwarancje mam bo Szczęsny na piśmie zobowiązał się do pełnej gwarancji na tylną klapę. Na moim Przykładzie przestrzegam wszystkich aby dobrze oglądali auto przy odbiorze od dilera..........nawet pod ramką na tablicę, a najlepiej zamontować ją samemu i nie korzystać z ich "dobroci"
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#4  Postprzez natus08 » N 9:45, 11 wrz 2011

Ja bym zostawił już. Jak spaprali to niech Ci np przeglądy robią za free, ugadaj się z nimi jakoś. Za to co zrobili coś musisz mieć.
A jak mata jest, to teraz zadbaj o to aby była ta dziura dobrze zabezpieczona i już.

Poza tym, o tym Szczęsnym też własnie słyszałem wiele złych opinii.
natus08
Specjalista

Panda: 1.2 Dynamic 2003r. + lpg

Numer postu:#5  Postprzez adi_sc » Pn 11:58, 12 wrz 2011

Za zniszczenie klapy zaproponowałem im niech dadzą mi alusy z oponami i zapomnę o sprawie :D Zobaczymy co powiedzą. Czekam na decyzję władz wyższych.
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#6  Postprzez Deacon » Pn 15:47, 12 wrz 2011

moim zdaniem alusow z oponami nie wywalczysz ale probuj :) niestety w wiekszosci ASO pracuja partacze.
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#7  Postprzez adi_sc » Wt 10:54, 13 wrz 2011

Jest decyzja ........alu mi nie dadzą. :? Ale za to kompletne koła stalowe 13" z oponami zimowymi barum polaris 3 :) Dobre i to. Biorę koła i nic więcej z nimi nie chcę mieć wspólnego. Podsumowując wolałbym nie mieć dziury w klapie i nie mieć tych kół, mam nadzieję tylko że nie będzie gniło koło tej dziury. Zresztą dali mi pełną gwarancje na klapę to niech oni się martwią, szkoda tylko moich nerwów. Pozdrawiam!
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#8  Postprzez Deacon » Wt 16:21, 13 wrz 2011

heh to i tak spoko dostales. ciesz sie z kolek :)
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#9  Postprzez budmiller » Śr 21:19, 05 paź 2011

Troche "lamerskie" pytanie to jak zamontować ramke bez wiercenia,na klej czy jak.Chyba że nawiercil dodatkowe otwory bo zazwyczaj są fabryczne to rozumiem że kolega adi_sc jest wk.....ny.
budmiller
Aktywny

Panda: Toyota Aygo+LPG Kia Sorento+LPG
Imię: Piotr

Numer postu:#10  Postprzez Vito » Śr 21:26, 05 paź 2011

są fabryczne otwory a w nich kołki :)
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#11  Postprzez adi_sc » Pn 8:05, 10 paź 2011

budmiller napisał(a):Troche "lamerskie" pytanie to jak zamontować ramke bez wiercenia,na klej czy jak.Chyba że nawiercil dodatkowe otwory bo zazwyczaj są fabryczne to rozumiem że kolega adi_sc jest wk.....ny.

Rozwalili te plastikowe wkładki w fabrycznych otworach i nie było do czego przykręcić to sobie dziurkę zrobili a co tam pewnie nikt nie zobaczy :evil: A wymian tych plastikowych mocowań trwa 2 minuty i mają ich na warsztacie tonę. Ale na debili nie ma rady :evil:
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#12  Postprzez Wiesław90 » Pn 9:04, 10 paź 2011

Pamiętaj aby teraz robić coroczny przegląd lakierniczy u nich ! bo jak tego nie będziesz robił to stracisz gwarancje na lakier/blache
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
Wiesław90
Wymiatacz

Panda: 1.1 =)

Numer postu:#13  Postprzez adi_sc » Cz 13:51, 20 paź 2011

Wiesław90 napisał(a):Pamiętaj aby teraz robić coroczny przegląd lakierniczy u nich ! bo jak tego nie będziesz robił to stracisz gwarancje na lakier/blache

A to ciekawy problem mi zadałeś ....... bo z przyczyn wiadomych przeglądów u dziadów nie chcę robić więc muszę się dowiedzieć jak będzie z tą klapą. Będę jeździł żeby tylko klapę sobie zobaczyli czy co :evil: bo z tego co wiem to nie można sobie samego przeglądu blach-lak zrobić nie robiąc mechanicznego :evil:
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#14  Postprzez Wiesław90 » Cz 18:30, 20 paź 2011

Z tego co wiem to możesz, jest za to opłata chyba 90 zł. Znajomy co roku jeździ zawsze brudnym autem , to myją mu je a potem oglądają i podbijają przegląd lakierniczy . nic nie muszą grzebać w mechanice!
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
Wiesław90
Wymiatacz

Panda: 1.1 =)

Numer postu:#15  Postprzez adi_sc » Pt 9:13, 21 paź 2011

No widzisz a mi w Szczęsnym gnoje powiedzieli że nie ma takiej opcji żeby robić osobno :evil: hmmm Ale gdziekolwiek pojadę na przegląd to robią blach lak więc szczęsny chyba może mi skoczyć ponieważ opinię będę miał z innego warsztatu że jest ok. Jeszcze mam czas do stycznia na przegląd więc ogarnę dokładnie temat.
adi_sc
Świeżak

Następna strona

Powrót do Luźne tematy...