Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
maciek198810 napisał(a):Koledzy mam pytanie do was i prozbe zarazem napiszcie mi jakie kto ma spalanie jak zmienia biegi jadac w trasie na autostradzie gdzie predkosci do 100km/h sa norma powiedzmy do ile tys krecicie zanim zmienicie bieg,ja krece do ok 2 tys ale unikam raczej zakresu 3 tysi do 2.5 gora i zmiana,mam fabryczna instalacje tarantini tzn gaz byl zakladany pozniej podobno takie mam info od wlasciciela... butla w kole 34L i mam pytanie ile faktycznie wchodzi mi maksymalnie gazu do butli? pytam bo jeszcze sie nie zdarzylo wypalic gazu do 0 zazwyczaj przy czerwonej kropce staram sie tankowac... a w trasie jezdze spokojnie w miescie to samo... na trasie pali mi ok 8l czasem wiecej zalezy od tego czy sa gorki czy nie.Czasem mam wrazenie ze za duzo mi pali,ciezko mi zejsc ponizej 6L.Parownik nie byl wymienany od nowosci i ma juz te 10 lat syf z parownika spuszczony nie wiele go bylo,butla tez nie byla zmieniana nie wiem tylko gdzie jest w tej mojej tarantini 2 gen filtr gazu????? moze mi podpowiecie cos,kable wn byly zmieniane i swiece calkiem nie dawno rozrzad przy 200tys a jest juz 207 ponad
bladii77 napisał(a):Moja Panda pali 9 litrów LPG na setkę. Dość dużo, ale mam napęd 4x4, więc i masa większa i tylny wał się obraca. Jak na samochód z 4x4 to autko bardzo oszczędne
le wasze samochody palą po przejechaniu na instalacji 100 tys. km wtedy dopiero można mówić ile naprawdę samochód spala, a teraz jak instalacje macie nowe to spalanie wychodzi małe
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości