Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo
mija napisał(a):No to mam nową instalację całość KME - sekwencja na wtryskach Reg OMVL z reduktorem KME silver.
Auto jest w pełni sprawne miało regulowane zawory, ma świeże świece i kable, filtry od gazu mają już trochę bo za ok 2tysiące jadę na pierwszy przegląd instalacji - po za kontrolnym po 1000km.
Do tego auto ma wyczyszczoną przepustnicę sprawdzone cewki nie wyrzuca żadnych błędów i ma pewny oryginalny przebieg na poziomie 97tysięcy km.
Spalanie 8,5 -9,5 litra na co dzień, a jak super oszczędnie jechałem w trasie to jakieś 7,5 litra ale to było maks co się dało zejść.
Auto zawsze ma cykl mieszany prawie pół na pół.
Czyli mam złą instalację, źle uregulowaną i niesprawny samochód?
Te 6 litrów o których tu niektórzy piszą to ja na bp nie mogłem osiągnąć.
bobofrut napisał(a):Jak ktoś się mnie pyta ile pali Panda gazu to odpowiadam, ok. 7l w cyklu mieszanym. I co kłamie? Z postów tutaj umieszczonych a jest już 14 stron, wynika, że to normalny wynik. Jak witac na tej stronie
http://www.autocentrum.pl/spalanie/fiat/panda/ii/
7,5 l gazu wśród tylu ocen (337). Także moje wyniki oscyluja w 7-7,5 l tj u kolegi Worczynski
Jak komuś pali 9 to chyba ma pecha
elitspro napisał(a):No u mnie po zmianie parownika spalanie
Agent napisał(a):Ja mam do czynienia z Seicento 1.1 (taki sam silnik co w Pandzie) i to auto pomimo idealnego stanu, spokojnej jazdy i minimalnego przebiegu pali w mieście ok. 8 l benzyny / 100 km. Takie są realia. 5-6 litrów to może palić klekot w trasie, ale nie auto na gaz.
zamberek napisał(a):Skubie jaką Ty masz u siebie instalacje?!
skubie napisał(a):Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
PS. nie jeżdżę jak emeryt, ale jak rajdowiec też nie
Agent napisał(a):skubie napisał(a):Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
Jednak niczego nie ukrywam i wystarczy kliknąć w te niebieskie(błękitne) cyferki
5,96 LPG Z miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
mija napisał(a):Niestety jak już mówiłem felerna się trafiła bo zanim założyłem lpg to na bp też sporo paliła między 6-7,5 litra BP spokojnie pochłaniała tak bez większych skrupułów z jej strony
Worczynski - ja nie mówię że Ty piszesz że 6l/100 pali ale są tu takie osoby a mi się wydaje że 6,5 litra LPG na 100km to mało realne.
Agent napisał(a):skubie napisał(a):Ja się nie będę sprzeczał ile powinien palić Pandolot
5,96 LPG Z miejsca mogę się zamieniać na Pandy, jeśli faktycznie tyle Twoja pali
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości