Fon dla mnie

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Fon dla mnie

Numer postu:#1  Postprzez Vito » Pt 20:36, 18 lut 2011

Umowa już niedługo się kończy i moge wziaść cos nowego. Pytanie tylko co ? Co polecacie ? W sumie fajnie jak by miał GPS bezpłatny co bym nie musiał ciągle firmowego zakładac, Wi-Fi i by koszłtował max 150zł w abonamencie 50-60zł :D
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#2  Postprzez Wiesław90 » Pt 20:41, 18 lut 2011

jak chcesz z darmowym nawi to szukaj w Nokiach one maja darmową Nokia Maps z darmowymi aktualizacjami. Co do innych tel to możesz kombinować z czymś na lewo albo zapłacić . Powiedz jeszcze w jakiej sieci :)
Jak ktoś ma w życiu pecha to i w bananie pestkę znajdzie. XD
Wiesław90
Wymiatacz

Panda: 1.1 =)

Numer postu:#3  Postprzez Vito » Pt 20:44, 18 lut 2011

Era jest moim operatorem obecnie co nie jest powiedziane ze na zawsze :D
Vito
Admin na emeryturze

Numer postu:#4  Postprzez arti_s » Pt 20:53, 18 lut 2011

wpisałbyś jeszcze jaki masz wybór tel :) wtedy można coś polecać :P
arti_s
Klubowicz

Panda: 1,1 BLUE & BLACK EDITION
Imię: Artur

Numer postu:#5  Postprzez Wiesław90 » Pt 20:59, 18 lut 2011

arti_s napisał(a):wpisałbyś jeszcze jaki masz wybór tel :) wtedy można coś polecać :P

Popieram , podaj kilka modeli które by Cię interesowały (cena, wygląd), coś ciekawego wybierzemy :)
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#6  Postprzez Vito » Pt 21:32, 18 lut 2011

ERA

Obrazek

PLAY

Obrazek

Obrazek

150zł max i taryfa max 60zł
Vito
Admin na emeryturze

Numer postu:#7  Postprzez Wiesław90 » Pt 23:03, 18 lut 2011

z opcji ery to jedyne co warte uwagi to
1 SE Hazel
2 SE X8

z opcji Play
1 Nokia e52
2 Htc Wildfire
3 SE x8

To są moje propozycje ciekawych modeli , co do Samsungów się nie wypowiem .
Co do systemów to proponuje androida albo symbiana . Systemy typu Bada są mało rozwojowe i ciężko o aplikacje na nie, Windows mobile podobno często się wiesza dlatego ma specjalny przycisk reset (tego nie mogę potwierdzić o WM)
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#8  Postprzez -marshall- » So 0:20, 19 lut 2011

a wiec tak :

Najlepiej zeby telefon miał system operacyjny androida, prawdopodobnie najlepszy ( sam go mam i nienarzekam ),

GPS: tu telefon z ekranem dotykowym ( dużo łatwiejsza obsługa ), a jesli chcesz miec darmowego gpsa to wystarzy go zainstalowac :P

Sam osobiscie posiadam LG swifta

EDIT// I jeszcze jedno jak chcesz zeby GPS szybko chodził to procesor musi byc wydajny.
Gdzies czytałem ze minimum 500 MHz.
-marshall-
Świeżak

Panda: Fiat

Numer postu:#9  Postprzez wojtassslg » So 2:11, 19 lut 2011

ja ciepna swoje 3 feniki.
Mam samsunga GT-8500 czyli wave telefon ogólnie zajebisty bo wiele ciekawych funkcji, które używam, a nie są zbędnym bajerem, system bada OS ciekawy zrobiony solidnie jak na raczkujący system na rynku, ale są 2 mankamenty.
1. póki co mało aplikacji w odniesieniu do androida
2. mało nawigacji, ale zaczynają się powoli pojawiać

gdyby ten telefon miał jakąś możliwość zmiany na androida to 10000000% polecam bo cena jest mała
wojtassslg
Klubowicz

Numer postu:#10  Postprzez Wiesław90 » So 12:54, 19 lut 2011

GPS: tu telefon z ekranem dotykowym ( dużo łatwiejsza obsługa ), a jesli chcesz miec darmowego gpsa to wystarzy go zainstalowac :P

Nie dla wszystkich dotykowy telefon jest wygodny w obsłudze . a z darmowych nawigacji to obecnie tylko Nokia Maps, można zapłacić za transfer albo za oryginalną navi , innej opcji nie ma (możliwy pirat).

-marshall- napisał(a):

EDIT// I jeszcze jedno jak chcesz zeby GPS szybko chodził to procesor musi byc wydajny.
Gdzies czytałem ze minimum 500 MHz.

Kompletna bzdura z procesorem, ważne jaki jest system i jak jest napisany program do navi .

Wojtasssslg bez obrazy ale system bada jest naprawdę marny w porównaniu z symbianem czy androidem , jest bardo mało rozwojowy i stosowany tylko na kilku modelach.
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#11  Postprzez -marshall- » So 13:12, 19 lut 2011

Nie dla wszystkich dotykowy telefon jest wygodny w obsłudze . a z darmowych nawigacji to obecnie tylko Nokia Maps, można zapłacić za transfer albo za oryginalną navi , innej opcji nie ma (możliwy pirat).

na androida sa darmowe gpsy nie sa moze rewelacyjne i dokładne ale sa darmowe, no chyba ze tak jak mowisze pirat, ale kto to ci sprawdzi czy masz pirata ?

Kompletna bzdura z procesorem, ważne jaki jest system i jak jest napisany program do navi .

wg mnie sie mylisz, od procesora zalezy szybkosc wytyczania trasy, i jak np miniesz zakret to chyba lepiej zeby nowa trasa była szybko poprawiona :)
-marshall-
Świeżak

Panda: Fiat

Numer postu:#12  Postprzez Wiesław90 » So 14:08, 19 lut 2011

-marshall- napisał(a):

wg mnie sie mylisz, od procesora zalezy szybkosc wytyczania trasy, i jak np miniesz zakret to chyba lepiej zeby nowa trasa była szybko poprawiona :)

Ja mam w nokii procek 421Mhz i nigdy mi sie navi nie przycina , wszystko zależy od tego jak jest napisany program i jaki sie używa system na tel. Problem z pirackimi navi jest taki że trzeba kombinować z certyfikatami do wgrania i potem jeszcze pokombinować z certyfikatami na mapy, czyli podwójna robota,(przerabiałem)
Wiesław90
Wymiatacz

Numer postu:#13  Postprzez bart_tychy » So 14:36, 19 lut 2011

http://www.mgsm.pl/pl/porownanie/ możesz sobie porównać parametry w prosty sposób :D na wm jest auto mapa i da ją się zrobić zupełnie bezpłatnie :P Można jeszcze wziąć coś w abonamencie sprzedać i te pieniążki przeznaczyć na inny telefonik, może nie nowy, ale o lepszych parametrach. a ekran chcesz dotykowy bez klawiatury, czy np dotykowy z klawiaturą qwerty?
bart_tychy
Klubowicz na emeryturze

Panda: była, ale nie ma :( jest paseratti
Imię: Bartek

Numer postu:#14  Postprzez ma16 » So 22:40, 19 lut 2011

Vito, mój brat posiada w playu nokie e52. Polecam ten telefonik jednak ma swoje wady. GPS dobrze dziala chociaż nie ma b. dokładnych map. Co do wad pod szubką wyświetlacza zbiera się kurz, może być to denerwujące po pewnym czasie. Na gwarancji było robione z tą szybką lecz dalej się zbiera (TTTM). Co do bateri przy codziennych rozmowach spokojnie wytrzymuje tydzień a nawet więcej. I tu bardzo duży plus dla nokii. Co do sieci, w playu możesz korzystać z zasięgu playa jak i plusa więc z zasięgiem nie ma problemów. Co do ofert. Do takiego abonamentu jaki ty chcesz spokojnie otrzymasz pakiet darmowych rozmów w play i na stacjonarne. bardzo się przydaję jeśli masz kogoś w play i sporo z nim rozmawiasz. Co do reszty telefonów to ci nie powiem.

-marshall- Co do androida to przerabiam tą bajke u siebie. System się dopiero rozwija i ma problemy ze stabilnością. Z aktualizacją miałem problem z zainstalowaniem a to z powodu ciągłych problemów z serwerem LG. Potrafi także sam od siebie rozłączyć połączenie co jest wkurzające przy dłuższych rozmowach.
ma16
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1,1 2003 - SOLD :(
Imię: Marek

Numer postu:#15  Postprzez Vito » So 22:53, 19 lut 2011

byłem dzisiaj jeszcze raz w salonie i tak na moje oko wchodzą w gre już tylko dwa fony. Bez żadnych fajerwerków bo najlepszy fon to fon za 1zł :D Wiec albo SE Hazel albo Samsung Wave 533. Ten drugi ma wiecej fajerwerków bo jest dotykowy ma klawiature querty fizyczną i bada, ale ten pierwszy to bardzo znana marka i ogólnie chwalona choć telefon zadnych fajerwerków niema :( Co radzicie ?
Vito
Admin na emeryturze

Następna strona

Powrót do Luźne tematy...