Plamy na tapicerce

Tutaj rozmawiamy o wszystkim i o niczym.

Moderatorzy: Majkel_B, Camcioo

Plamy na tapicerce

Numer postu:#1  Postprzez adi_sc » So 22:07, 10 wrz 2011

Po pewnym czasie od zakupu zauważyłem jasne plamy na plastikowych boczkach drzwi :twisted: Oczywiście skoro zapłaciłem za produkt nowy i dobry udałem się do serwisu Fiata w celu weryfikacji problemu. Po oględzinach speców i kilku zdjęciach zrobionych przez nich przyszedł czas na odpowiedź (podobno sprawa była odesłana do Włoch bo nasi nie wiedzieli co zrobić) : Kierownik serwisu otrzymał instrukcję naprawy przebarwień na boczkach :hahaha: Naprawa polegała na podgrzewaniu boczków opalarką w celu usunięcia przebarwień. Jaja były niesamowite ale nie dość że plamy nie zniknęły to w miejscu podgrzewania pojawiło się nabłyszczenie matowego boczku. Dostałem zaświadczenie o tym że naprawa się nie udała. Obecnie czekam na kolejną decyzję. Pozdrawiam!
adi_sc
Świeżak

Panda: 1.2 69km

Re: Plamy na tapicerce

Numer postu:#2  Postprzez Vito » N 1:39, 11 wrz 2011

ale jaja :D fest grzali :D
Vito
Admin na emeryturze

Panda: była - jest pug 508
Imię: Witek

Numer postu:#3  Postprzez adi_sc » Pn 11:54, 12 wrz 2011

Hej! Odnośnie tapicerki dzwonił do mnie dzisiaj serwisant i poinformował mnie, że z Włoch :hahaha: przyjadą spece oglądać moje cudo i decydować co dalej. Podobno 2 dni im to zajmie i muszę Pandę zostawić w serwisie. Oczywiście dostanę auto zastępcze na ten okres. Co do terminu mam czekać na telefon. Czekam na dalszy przebieg walki.
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#4  Postprzez Dreamcatcher » Pn 12:34, 12 wrz 2011

to nie taniej wyszło by im to po prostu wymienić?
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Numer postu:#5  Postprzez Huczas » Pn 12:47, 12 wrz 2011

widać chcą sprawdzić dlaczego takie plamy powstały i uniknąć tego typu uszkodzeń w przyszłości :) Jestem pozytywnie zaskoczony :ok:
Huczas
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.2 Dynamic

Numer postu:#6  Postprzez Deacon » Pn 15:33, 12 wrz 2011

jasne plamy to po prostu przegrzanie materialu podczas procesu formowania (za duza temp. na formie albo niewlasciwy obieg wody chlodzacej forme, co powoduje, ze wlasnie forma sie przegrzewa w tych miejscach). owszem, da sie to usunac opalarka ale plamki musza byc bardzo male zeby nie bylo nic widac. jak sie przedobrzy to sie dzieje wlasnie tak jak pisze kolega. sami tak robilismy z korpusami do lamp :)
Deacon
Admin na emeryturze

Panda: Ford Fiesta Mk7 1.6 Motorsport
Imię: Michał

Numer postu:#7  Postprzez adi_sc » Wt 11:01, 13 wrz 2011

Niech sobie sprawdzają ile chcą tylko niech dadzą mi nowe boczki i po sprawie bo takiego pecha jak ja to chyba nikt niema. Kupiłem nową Pandę żeby nie mieć problemów a tu tylko do serwisu jeżdżę. Na dzień dzisiejszy stwierdzam że więcej już nie kupię żadnego Fiata. Zawsze mogę zmienić zdanie gdy panda będzie spisywała się super przez następne lata ale początek naszej współpracy jest straszny.
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#8  Postprzez Deacon » Wt 16:21, 13 wrz 2011

niestety ale prawda jest taka, ze czym dluzej auto jest produkowane, tym wieksze wady podzespolow sie dopuszcza.
wiem to po sobie jak robilem lampy do pany. jak zaczela sie produkcja to wszystko musialo byc idealne. zadnych odbarwien, zadnych przypalen itp na korpusie. potem puszcalismy juz takie rzeczy ze szkoda gadac :) co prawda w przypadku korpusu lampy to nie rzutuje na uzywanie i nie widac tego co w przypadku boczku jest juz niedopuszczalne. kontrola jakosci na odbiorze dala ciala :)
Deacon
Admin na emeryturze

Numer postu:#9  Postprzez adi_sc » Śr 13:42, 14 wrz 2011

Najnowsze info odnośnie boczków....dzwonił dzisiaj serwisant i zmienili zdanie, podobno nie przyjadą oglądać tylko przyznali mi nowe boczki. Pewnie stare sobie pooglądają po wymianie. Dostawa boczków ma trwać około 4 dni ( czekam na telefon). Napiszę po wymianie czy wszystko poszło gładko i ok.
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#10  Postprzez Dreamcatcher » Śr 16:10, 14 wrz 2011

i tak powinno być od początku.
Dreamcatcher
Klubowicz

Panda: 1.3 JTD
Imię: ...

Numer postu:#11  Postprzez Worczynski » Śr 16:20, 14 wrz 2011

Powinno i na dobrą sprawę jest. Nie demonizujmy, Fiat zachowuje się przyzwoicie w sprawie Adi_sc i z doświadczenia z 'lepszymi' markami zazdroszczę takiego podejścia. Życzę, żebyś nie miał więcej problemów z samochodem :)
Worczynski
Klubowicz na emeryturze

Panda: 1.1 Actual yellow banana! + kuchenka gazowa :)
Imię: Paweł

Numer postu:#12  Postprzez adi_sc » Pn 12:27, 19 wrz 2011

Nareszcie koniec zabawy z wymianą tapicerki. Wymienione wszystkie 4 na nowe :brawo: trwało to około 45min. Mam nadzieję że to koniec moich walk z serwisami :D Pozdrawiam wszystkich!
adi_sc
Świeżak

Numer postu:#13  Postprzez Deacon » Pn 13:12, 19 wrz 2011

bravo. fajnie, ze sie udalo wszystko zalatwic.
Deacon
Admin na emeryturze

Powrót do Luźne tematy...